16 Haziran 2015 Salı

Ne Olacak Bu Game of Thrones'un Hali

Evet her zaman olduğu gibi yine popüler kültür kazandı.Ve evet ben de dünyada fenomen olmuş bir dizinin sıkı takipçilerindenim. (Fenomen de ne sevimsiz bir kelimedir.)


Bu sezon son iki bölüme kadar yani ilk sekiz bölüm bizim baygın dizileri izler gibi izledim.Çünkü tamamen cinsellik ve şiddet üzerine kurgulanmıştı. Her bölüm sonunu Aşkı Memnu'da Bihter Ziyagil'in mini eteği ya da derin göğüs dekoltesiyle yalının merdivenlerinden iniş sahnesinin bitmesini bekler gibi bekliyordum acaba ne olacak diye...Ama tabi hiç bir şey olmuyordu.Ta ki son bölüme kadar...

Tamam son bölüm alıştığımız Game of Thrones 'un hakkını verdi. 2016'yı beklemeye değecek çok soru bıraktılar. Dün akşam tüm sosyal medya bununla sallandı ancak bende Game of Thrones ikinci bir Lost vakası haline dönüşecek hissi uyandırmıyor değil.

Misal bana  Lost'un son iki sezonunda ne oldu deseniz anlatamam. Anlatabilecek birilerinin çıkacağını da çok sanmıyorum. Tüm dünya bildiğin kandırıldı. Baktılar dizi çok izlendi... Git gide heyecanı artırdılar, ilgiyi artırdılar ama bir sonuca bağlayamadılar. Hepimiz öylece kalakaldık ekran başında.

Game of Thrones 'da da  daha çok ilgi çekmek için çıplaklığın çok fazla ön planda olduğu bir cinsellik ve sınır tanımayan şiddet içerikli sahnelerle doldurdular bu sezonu.  Geçen sezonda açık bıraktıkları bir çok konu vardı, bu sezon değinmediler bile...





Mesela Starklar'ın en genç üyeleri bu sezonda hiç görünmediler. 10. bölüm sonuna kadar bekledim yoklardı....









Kitap serisinden sadece Taht Oyunlar'ını (1. kitap) okudum. Sonra diziyi izledim. İlk 200 sayfanın bir bölümde olduğunu görünce okumayı bırakmıştım.  Kitaplar bir hayli kalın oldukları için okunması bayağı zaman alıyordu ve düşündüm bu kitaplara bu kadar zaman ayırmak çok gereksizdi ama 2016 yı beklemek yerine kitaplarına mı devam etsem karar da veremiyorum şu an.




1 yorum:

  1. Ben de o sıkı takipçilerdenim :) üstüne ben bir de kitapları okudum. Üçüncü sezondan sonra kitap ve dizi ayrılıyor. Belli olaylar aynı ama mesela ben Bran'a ne olduğunu biliyorum ek olarak :) kitapları da okumalısın ve daha çok bağlanmalısın :)

    YanıtlaSil

Blog Widget by LinkWithin